perjantai 31. elokuuta 2012

Perjantaipastaa ja oh my apple pie!

Huolimatta siitä että mun työviikko alkoi tällä kertaa perjantaista ja että koko viikonloppu menee töiden merkeissä, meillä on herkkuperjantai.

Pasta oli perus "heitä kastikkeeseen vähän kaikkee riippuen jääkaapin sisällöstä"- tyyppinen ratkaisu ja sisälsi tällä kertaa kirsikkatomaatteja ja herkkusieniä joita pyöräytin pannulla öljyn ja pippurin kanssa. Sitten heitin sekaan purkin ruokakermaa ja paholaisen hilloo jokusen ruokalusikallisen. Muutama minuutti kiehutusta, pasta sekaan ja ääntä kohti. (Tai asettele kivasti lautaselle tomaattien ja chilin lehtien kanssa ja ota kymmenkunta kuvaa ennen kuin pääset syömään ;))


Jälkiruoka oli armaan avopuolisoni aikaansaannos; Amerikkalainen omenapiirakka eilisistä ompuista. Ohje seuraavanlainen:

Taikina

n. 6 dl vehnäjauhoja
200g voita tai margariinia
1 dl vettä

Täyte

vajaa kilo omppuja
1 dl raakaruokosokeria (fariinikin käy)
3-5 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl perunajauhoja
1 tlk kanelia
1/4 tlk muskottipähkinää

-Nypi jauhot ja rasva käsin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
-Vaivaa hetki ja anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
- Viipaloi omenat ja sekoita kulhossa sekaan mausteet, sitruunamehu ja perunajauho.
-Levitä 2/3 taikinasta vuokaan (oisko ollut n. 25 cm halkaisijaltaan), sillai et tulee vähän reunojen yli.
- Kippaa täyte taikinan päälle.
-Kauli loppu taikina levyksi ja levitä piirakan päälle. Paina reunat kiinni ja leikkaa ylijäämät pois (Jukka teki jämäpaloista tollasen ristikon).
-Pistele reikiä tai leikkaa viiltoja piirakkaan ja halutessa voitele munalla.
-Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Luin jostain et jenkit syö piirakkansa kuumana jäätelön tai vanilja kastikkeen kanssa, tai sit jäähtyneenä cheddarin kanssa. Kuulostaa kummalta, mut toimii :)

1 kommentti: