perjantai 31. elokuuta 2012

Perjantaipastaa ja oh my apple pie!

Huolimatta siitä että mun työviikko alkoi tällä kertaa perjantaista ja että koko viikonloppu menee töiden merkeissä, meillä on herkkuperjantai.

Pasta oli perus "heitä kastikkeeseen vähän kaikkee riippuen jääkaapin sisällöstä"- tyyppinen ratkaisu ja sisälsi tällä kertaa kirsikkatomaatteja ja herkkusieniä joita pyöräytin pannulla öljyn ja pippurin kanssa. Sitten heitin sekaan purkin ruokakermaa ja paholaisen hilloo jokusen ruokalusikallisen. Muutama minuutti kiehutusta, pasta sekaan ja ääntä kohti. (Tai asettele kivasti lautaselle tomaattien ja chilin lehtien kanssa ja ota kymmenkunta kuvaa ennen kuin pääset syömään ;))


Jälkiruoka oli armaan avopuolisoni aikaansaannos; Amerikkalainen omenapiirakka eilisistä ompuista. Ohje seuraavanlainen:

Taikina

n. 6 dl vehnäjauhoja
200g voita tai margariinia
1 dl vettä

Täyte

vajaa kilo omppuja
1 dl raakaruokosokeria (fariinikin käy)
3-5 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl perunajauhoja
1 tlk kanelia
1/4 tlk muskottipähkinää

-Nypi jauhot ja rasva käsin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
-Vaivaa hetki ja anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
- Viipaloi omenat ja sekoita kulhossa sekaan mausteet, sitruunamehu ja perunajauho.
-Levitä 2/3 taikinasta vuokaan (oisko ollut n. 25 cm halkaisijaltaan), sillai et tulee vähän reunojen yli.
- Kippaa täyte taikinan päälle.
-Kauli loppu taikina levyksi ja levitä piirakan päälle. Paina reunat kiinni ja leikkaa ylijäämät pois (Jukka teki jämäpaloista tollasen ristikon).
-Pistele reikiä tai leikkaa viiltoja piirakkaan ja halutessa voitele munalla.
-Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Luin jostain et jenkit syö piirakkansa kuumana jäätelön tai vanilja kastikkeen kanssa, tai sit jäähtyneenä cheddarin kanssa. Kuulostaa kummalta, mut toimii :)

torstai 30. elokuuta 2012

Omenavarkaissa :)

Tai ei nyt teknisesti ottaen ihan varkaissa. Jukan duunin lähellä oli parkkiksen nurkalla pieni omenapuu joka me tyhjennettiin. Huomenna saadaan sit omenapiirakkaa "omista" omenoista, nam!

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Run Tuomas, run!

Ei oikein meinannut lähteä juoksu tänään. Vähän väliä teki mieli kävellä muttei ylpeys tietenkään anna periksi :)

Oon siis vuoden tauon jälkeen juossut ehkä reilut kymmenen kertaa. Kehitys on tietty tässä vaiheessa huimaa ja suunta ylöspäin :D

tiistai 28. elokuuta 2012

Born This Way Ball ja vapaapäivä




Jukkakin oli ottanut eilisen vapaaksi siltä varalta että Gagan keikalla olisi mennyt myöhään. Me kylläkin tultiin suoraan keikan jälkeen kotiin, mut ainakin saatiin nukkua pitkään ja pitää yhteinen vapaapäivä.


Lady Gaga oli siis todella hyvä, kuten vähän odotinkin ja meidän paikat oli paljon paremmat kuin mihin olin varautunut. En ole aiemmin ollut Areenalla muutoin kuin työn merkeissä, joten en tiennyt etukäteen mihin kohtaan meidän katsomo asettuu. Mutta siis hyvin näkyi :)

 
 
 
 
 
Eilinen päivä kului leppoisasti ostoksilla ( käytiin tosi hohdokkaasti Saiturin Pörssissä ja Lidlissä) ja siivoillen. Reippaana poikana inventoin myös mun vaatekaapin ja poistin vanhoja rytkyjä uusien tieltä. En vaan tiedä millä rahalla sinne niitä uusia saa :) Aloitin myös uuden chiliprojektin ja laitoin muutaman Naga Morichin itämään, niistä lisää myöhemmin mikäli kaikki menee suunnitellusti.


 
Moppe-apina oli eilen löytänyt tiensä ruokapussille kun unohdettiin kaapin ovi auki. Se oli syönyt arviolta muutaman päivän annoksen Boriksen ruokaa ja näyttää yhä ihan keilapallolta :D

 
Tänään on tarkoitus palata ruotuun ja lähteä lenkille ja koulunkin eteen pitäis tehdä ihan oikeesti jotain.

maanantai 27. elokuuta 2012

Maanantai, maanantai...

Päätin aloittaa bloggaamisen tänä pilvisenä maanantaina. Oikeasti mulla oli kaunis ajatus, että olisin ollut reipas ja kirjoittanut näyttösuunnitelmaa kouluun sekä siivonnut, mutta sen sijaan luen blogeja ja katson toisella silmällä Simpsoneita. Vähän taitaa viikonlopun Baareilu syödä tehokkuutta. Olimme siis Järvenpäässä rakkaan kummipoikani Akun syntymäpäivillä, jotka jatkuivat aikuisten juhlilla juhlakalun poistuttua mummon huomaan. Järvenpään Fridassa esiintyi Jippu, jonka näin ensimmäistä kertaa livenä. Keikka oli aivan loistava ja ilta hauska, joskin loppuyön muistikuvat ovat melko heikkoja :D

Tänään illalla on vuorossa Lady Gaga, joka on meidän osalta kesän viimeinen kulttuuripläjäys.  Päästäänköhän me Monster Pittiin :)
 
 

 Kuvat on huonoja johtuen iPhonen zoomista ja kuvaajan kunnosta. Toi viimeinen kuva on joku kuva-arvoitus. Mulla oli myös kuvia taskusta ja lakanoista, eli oon mitä ilmeisimmin päätynyt nukkumaan puhelin kainalossa :)